top of page

SARV 
Drop-out Coach

"Jij gaat het hier nooit redden"

IMG_5824.JPG

Drop out Coach :  "JUST TALK TO ME"

Eén tafel twee stoelen, leerling en de dropout coach, waaraan alle problemen worden besproken van privé tot school tot sport tot studieproblemen. 

Alles wat een probleem vormt is op te lossen.

Een dropout coach is iemand die leerlingen in nood helpt, door hen net dat ene zetje te geven dat ze nodig hebben. Net dat ene zetje waar de opleidingsmanager het veel te druk voor heeft en niet alle leerlingen continu in de gaten kan houden. 

Wat is eigenlijk een coach?

Een studie met literatuur, plaatjes en onderzoekjes is natuurlijk iets waar veel mensen naar vragen, dit geeft vertrouwen en natuurlijk ook de nodige kennis om bepaalde problematiek op te lossen of natuurlijk een functie als "Coach" te bekleden binnen verschillende organisaties. 

School is voor veel leerlingen niet alleen een plek om te leren, maar vooral om je te verstoppen.

Fatima Cherradi:
If you've got to understand them, first you gotta love them.

Fatima Cherradi, dat is de titel van mijn studie. Namelijk mijn naam, na jaren geworsteld te hebben op het MBO en verschillende opleidingen te hebben gevolgd binnen het MBO College Hilversum, ben ik erachter gekomen wie ik ben en wat ik eigenlijk wil. 

Een drop-out coach is een mooie benaming, maar wat is het werkelijk echt? Wie is er een coach en waarom is iemand een coach en vooral voor WIE is iemand een coach. Alle antwoorden op deze vragen vind u hieronder in een kort verhaal. 

Mezelf verplaatsen in elk type leerling is niet moeilijk, ik ben namelijk elk type leerling. Mijn levenservaring en mijn studie ervaringen, mijn ervaringen met docenten, opleidingsmanagers en vooral mijn contact met jongeren verzekert en garandeert dat ik mijzelf kan verplaatsen in elk type leerling.

Er is geen mens die klaar is met zichzelf ontwikkelen. Vroeger stond je bijna overal alleen voor. Je had papa en mama die een oogje in het zeil hielden maar dat was het dan ook. Tegenwoordig hebben jongeren vele vrienden, de media, begane ouders en broers en zussen. Maar dan nog, heb je "school" niet alleen om jezelf te ontwikkelen, maar ook om jezelf te verstoppen. 

School bestaat praktisch uit "Les" en "Examen". Wat velen over het hoofd zien is dat school voor veel jongeren niet alleen een plek is om te leren, maar ook een verstopplek is.

Wat heel veel docenten, decanen en opleidingsmanagers NIET zien, is dat de school niet alleen deuren opent voor succes. Ik zal een klein voorbeeld noemen:

"Fatima is niet gestimuleerd genoeg, niet gemotiveerd om naar de les te gaan, maar ze is wel op school. De hele week, en de hele week heeft Fatima maar 3 uur les gevolgd. Niemand zegt er wat van, dus waarom zou Fatima zich moeten inzetten?

Fatima zoekt naar andere bezigheden die haar op het verkeerde pad brengen... etc"

 

Dit is een voorbeeld, als dit voorbeeld wordt uitgewerkt spreken we al snel over een best seller bij wijze van. 

Niemand van ons kan zien wat er in een ander omgaat.

Daarom moeten we onze zintuigen gebruiken en weten wat onze hart, hoofd en handen vertellen. 

Wat als er nou iets in je weg staat en je niet verder kunt?

Dan op dat moment heb je een luisterend oor nodig en zekere begeleiding. Iemand die luistert en naar je kijkt en je alleen al met woorden kan verder helpen. Privé zaken kunnen de oorzaak zijn, akkefietje op school en ga zo maar door, dat weten we niet.

Niemand van ons kan zien wat er in een ander omgaat, en daarom moeten we onze zintuigen gebruiken, onze ogen openen en onze oren openen, WAGENWIJD want werkelijk, deze leerlingen schreeuwen om hulp.

Waar mijn verhaal op neer komt, is dat er per direct geluisterd moet gaan worden naar leerlingen, geen eindeloos lange formulieren met vragen, of 1 keer in de maand in gesprek gaan met je opleidingsmanager. Deze leerlingen hebben hulp nodig, zoals ik eerer al zei een zetje. Het vertrouwen in henzelf en vervolgens pas in de ander.

 

Voor alles is een oplossing, en ik ben er om dit samen met de school te doen. 

 

Ik stel voor een pilot en een enquête om te meten hoeveel leerlingen er behoefte hebben aan een luisterend oor en begeleiding -dit is voor de school ook een win situatie waardoor leerlingen niet meer uitvallen. 

Zullen we kennismaken?
Je kan in mijn online agenda een afspraak inplannen
of even bellen of mailen.

Maak hier een afspraak met mij
Instagram7_edited.jpg

If you've got to understand them, first you gotta love them.

Vanuit SARV The Youngsters Agency, werk ik sinds jaren samen met Maarten Kleijne en Liliane van Lier, schrijvers van het boek 'Hoe het leren stroomt'. Als geen ander verstaan wij de kunst ons oor anders te luister te leggen en ruimte te maken voor de potentie van jongeren, kinderen en jong-volwassenen. 

 

De 2 SARV tools voor anders communiceren en begeleiden geven veel meer inzicht in deze potentie van kinderen en jongeren en sturen snel aan op verbetering van iedere situatie.

 

Individuele begeleiding enerzijds en groeps- en klasprocessen anderzijds, daar draaien we uitgeputte en uitzichtloze situaties mee om. Omdat iedereen dat uiteindelijk graag wil. 

 

Hoe het leren stroomt.png
david.stegenga-2021.01.22-Maarten.Kleijn

"Fatima Cherradi heeft een laser focus en een tijgersoog voor de situatie van leerlingen."

_MG_3061-1.jpg

Take care of the future

bottom of page